Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Крехко мариновано ярешко на фурна

Крехко мариновано ярешко на фурна

Крехко мариновано ярешко на фурна
Снимка: Златина Желязкова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
8
"Толкова крехко се получава това мариновано ярешко на фурна"

Необходими продукти

  • ярешко месо - 1500 грама
  • чесън - 5 пресовани скилидки
  • бяло вино - 200 мл
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • горчица - 1 - 2 с.л.
  • масло - 50 грама
  • соев сос - 40 мл
  • олио - 40 мл
  • вода
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете ярешкото месо на порции. Набодете го на няколко места с помощта на вилица или остър нож.

В голяма купа сипете всички посочени подправки, разбъркайте ги добре, за да се смесят.

Намажете обилно месото и го прехвърлете в тава. Завийте с фолио и оставете да се маринова за няколко часа в хладилник.

След това сипете в тавата виното и водата. Отново запечатайте с фолио.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете месото до готовност - 2-2.5 часа.

Накрая махнете фолиото, за да получи месото апетитен загар.

Крехкото мариновано ярешко на фурна е много вкусно.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: