Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Бавно печени свински ребра във фолио

Бавно печени свински ребра във фолио

Бавно печени свински ребра във фолио
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
220 мин.
Порции
4
"Какви сосчета ще сервирате с тези свински ребърца? А колко бирички?"

Необходими продукти

  • бира - 1/2 кутийка (150 - 200 мл)
  • свински ребра - 1 бр. цели (около килограм)
  • барбекю сос - 5 - 6 с.л.
  • соев сос - 7 - 8 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте свинските ребърца и ги сложете в кутия с капак. Сипете при тях соевия сос, похлупете и приберете в хладилник за 1 нощ.

На следващия ден извадете и намажете ребрата със соса барбекю. Сложете ги в тава и около тях налейте бирата. Покрийте с алуминиево фолио.

Загрейте фурната на 160 градуса. Печете ребрата около 3 часа.

Накрая свалете фолиото, увеличете градусите на 200 и печете до апетитен загар.

Когато махнете фолиото, можете да ги намажете с още малко сос за още по-интензивен вкус.

Бавно печените свински ребра във фолио са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: