Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински врат бавно печен на фурна

Свински врат бавно печен на фурна

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
170 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Хубавите неща стават бавно, за справка - бавно печен свински врат, уникално вкусен"

Необходими продукти

  • свински врат - 1.5 кг без кост
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • чесън - 1/2 с.л. на прах
  • кимион - 2 щ.
  • розмарин - 1 щ.
  • червено вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният свински врат се нарязва на порции. Всеки къс се натрива добре с изброените подправки. След това се поставя в дълбока тава, предварително намаслена. Налива му се 1 ч.ч.червено вино и съдът се запечатва с фолио за печене.

Слага се в средата на загрята на 200 градуса фурна. Пече се около два часа и половина на 190 градуса. През това време фолиото се надига няколко пъти и месото се облива със соса.

Важно е да не остава сухо, така че ако течността се изпари бързо, долейте още малко вино. След изтичането на първоначалното време за печене, отстранете фолиото и допечете още 20 минути, или докато сосът се сгъсти, а месото стане много крехко.

Поднесете месото, докато е още топло, като по желание го поръсите с пресен лук.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: