Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински врат с картофи в плик

Свински врат с картофи в плик

Аника ВойтАника Войт
Новак
9211k140
Свински врат с картофи в плик
Снимка: Аника Войт
1 / 3
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Задължително изпробвайте тази рецепта за свински врат с картофки - самият начин на приготвяне в плик прави месото и зеленчуците крехки и още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • свински врат - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • сол - 2 ч.л
  • олио - 2 с.л
  • сминдух - 1 ч.л
  • черен пипер - 1ч.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте добре картофите.

Нарежете ги на парченца.

Свинския врат също нарежете на малки порцийки.

В плик за готвене наредете парчетата месо. Добавете подправките и олиото и разбъркайте хубаво. Използвайте ръцете си, за да може хубаво да се овкуси свинското месо.

Накрая добавете в плика и картофите. Завържете добре плика и направете две три дупки в него.

Сложете го в тава и го поставете във фурната. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.

След около 30-40 минути разтворете плика и допечете свинския врат с картофи в плик за още 10-15 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: