Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Ребърца с картофи, печени в плик

Ребърца с картофи, печени в плик

ЧародейкатаЧародейката
Новак
281923
Ребърца с картофи, печени в плик
Снимка: Чародейката
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Дори и да готвите често ребърца с картофи, опитайте да ги приготвите печени в плик - вкусът е наистина още по-страхотен"

Необходими продукти

  • свински ребра - 1.5 кг
  • картофи - 8
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • соев сос - 8 с.л.
  • чесън - 1 глава
  • бира - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете ребрата на по-малки парчета и ги сложете в плик за печене. Овкусете с черен и червения пипер, полейте със соевия сос.

Раздрусайте плика, за да се разпределят равномерно подправките. Приберете на хладно за поне 2 часа или за цяла нощ.

Към маринованите ребра добавете обелените и едро нарязани картофи, бирата, водата и целите скилидки чесън (небелени).

Завържете плика и го прехвърлете в тава. Надупчете на няколко места с клечка за зъби и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печете около 40 минути.

Поднесете ребърцата със задушените картофи и ако обичате люто - добавете маринована люта чушка за повече вкус.

Ребърцата с картофи, печени в плик са готови.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: