Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Бяла торта с орехи и маскарпоне без брашно

Бяла торта с орехи и маскарпоне без брашно

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Бяла торта с орехи и маскарпоне без брашно
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.

Необходими продукти

  • блатове
  • галета - 50 г /или смлени бисквити/
  • белтъци - 350 г /10 бр./
  • захар - 230 г
  • орехи - 270 г смлени
  • крем
  • пудра захар - 1 с.л.
  • кора от портокал - настъргана
  • маскарпоне - 500 г
  • сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците и захарта на сняг. Добавете малко по малко галетата и орехите. Рабзъркайте.

Направете кръгове на хартия за печене 20 см. Разпределете сместа в центъра на всеки кръг и разнесете по очертанията.

Печете блатовете за тортата за 15 мин. на 180 градуса всеки. Оставете да изстина.

Разбийте 1 с.л. пудра захар с маскарпоне. Разбийте сметаната и добавете към нея маскарпонето. Разбийте с ниската степен на миксера. Добавете портокаловата кора.

Започнете сглобяването на апетитната орехова торта в ринг 20 см. Сложете крема между блатовете.

Приберете сметановата торта в хладилник да стегне за през нощта.

След това украсете бялата торта с орехи и маскарпоне без брашно по желание.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: