Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Постни пълнени чушки и сарми в гювеч

Постни пълнени чушки и сарми в гювеч

ГеновеваГеновева
Новак
171k14
Постни пълнени чушки и сарми в гювеч
Снимка: Геновева
2 / 2
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6
"Постните пълнени чушки и сарми в гювеч са страхотни за делник и празник!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • чушки - 6 бр. шарени, замразени
  • кисело зеле - 25 листа
  • чубрица
  • свинско месо - около 250 г
  • праз - 1/2 стрък
  • булгур - 1 к.ч. ситен
  • сол
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и запържете в олио. После добавете наситненото свинско месо. Когато е запържено, добавете измития ориз.

Сипете червен пипер и чаша вода. Оставете за няколко минути и сипете измития булгур. Когато водата се изпари, посолете, овкусете с черен пипер и чубрица.

В голям гювеч наредете завитите зелеви сарми и пълнените чушки. Притиснете с глинена чиния и сипете вода до покриване.

Печете вкусната капама в студена фурна за 2 - 2 и половина часа на 150 граудуса.

Постните пълнени чушки и сарми в гювеч са страхотни за делник и празник!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: