Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Бирено мезе»Пилешки воденички с чесън и масло

Пилешки воденички с чесън и масло

Пилешки воденички с чесън и масло
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Ароматът от това мезенце е наистина разкошен, вкусът - още по-добър"

Необходими продукти

  • пилешки воденички - 1 килограм
  • масло - 1 пакетче (125 грама)
  • червен лук - 1 глава
  • магданоз
  • червен пипер - 1 к.л.
  • пресен чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре пилешките воденички. Сипете в тенджера под налягане, залейте с вода и сварете до готвоност.

Разтопете маслото в тиган. Запържете за около 5 минути нарязания лук. Добавете воденичките, разбъркайте и пържете още 5 минути.

Овкусете биреното мезе с подправките и пресования чесън.

Свалете от огъня и поръсете с пресен магданоз.

Пилешките воденички с чесън и масло са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: