Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Меки рогчета със свинска мас

Меки рогчета със свинска мас

Меки рогчета със свинска мас
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
170 мин.
Порции
12
"С всяка хапка тези рогчета ще ви стават все по-вкусни"

Необходими продукти

  • брашно - около 500 грама
  • вода - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • прясна мая - 10 грама
  • сол - 1 ч.л.
  • мас - 150 грама
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • олио - 50 мл
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • сирене - 250 грама
  • белтъци - 1 брой
  • шарена сол
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в леко затоплената вода.

Сипете брашното на кухненския плот, в средата оформете кладенче. Прибавете всички съставки (без маста). Постепенно замесете меко тесто.

Започнете да добавяте маста, като не спирате да месите. Увийте добре с кърпа и приберете да втаса на топло.

Разделете втасалото тесто на 4 части - равни. Пригответе плънката от натрошеното сирене и разбития белтък заедно с шарена сол на вкус.

Разточете едната топка на правоъгълен лист. Сипете от плънката и завийте на руло.

Готовото руло нарежете на 3-4 парчета. Леко ги сплескайте отгоре и сложете в тава с хартия за печене.

Процедирайте така с всички кори.

Оставете рогчетата да втасат за още 30-тина минути и ги намажете с разбития жълтък с олиото и прясното мляко.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете закуските до апетитен загар.

Меките рогчета със свинска мас са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: