Начин на приготвяне
Разтворете маята в леко затоплената вода.
Сипете брашното на кухненския плот, в средата оформете кладенче. Прибавете всички съставки (без маста). Постепенно замесете меко тесто.
Започнете да добавяте маста, като не спирате да месите. Увийте добре с кърпа и приберете да втаса на топло.
Разделете втасалото тесто на 4 части - равни. Пригответе плънката от натрошеното сирене и разбития белтък заедно с шарена сол на вкус.
Разточете едната топка на правоъгълен лист. Сипете от плънката и завийте на руло.
Готовото руло нарежете на 3-4 парчета. Леко ги сплескайте отгоре и сложете в тава с хартия за печене.
Процедирайте така с всички кори.
Оставете рогчетата да втасат за още 30-тина минути и ги намажете с разбития жълтък с олиото и прясното мляко.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете закуските до апетитен загар.
Меките рогчета със свинска мас са готови.