Начин на приготвяне
Чукнете яйцата в голяма купа и ги разбийте.
Угасете содата в киселото мляко. Прибавете ги към яйцата заедно с останалите продукти. Бъркайте с дървена лъжица.
Сложете хартия за печене в тава.
С две лъжици гребвайте от сместа и сипвайте вътре, като оформите малките питки. Леко ги сплесквайте отгоре. Оставяйте разстояние между тях, защото се надуват при печенето.
Върху всяка добруджанка сложете малко масло.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за половин час или до апетитен загар.
Лесните питки Добруджанки без месене са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за домашни добруджанки, пухкави сиренки или тези кифлички със сирене.