Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Добруджанки със сирене, кисело мляко и кашкавал

Добруджанки със сирене, кисело мляко и кашкавал

редакция:
Добруджанки със сирене, кисело мляко и кашкавал
Снимка: Албена Асенова-Писева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Разкошни и много лесни добруджанки със сирене, кашкавал и много мерак за вкусна закуска."

Необходими продукти

  • кашкавал - 1/2 ч.ч + (за настърган за поръсване)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 брой
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
  • масло - 50 грама
  • сол - 1/ 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето в купа и добавете към него киселото мляко с угасената в него сода.

Разбъркайте и добавете на части брашното, постепенно замесете меко тесто, което лепне.

Прибавете настъргания кашкавал и натрошеното сирене, премесете пак.

Оформете топчета от тестото.

Наредете ги в тава с хартия за печене.

В средата на всяка добруджанка направете лека вдлъбнатина и вътре сложете парченце масло.

Поръсете питките с настърган кашкавал.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 30-тина минути или до получаване на приятен загар.

Добруджанките със сирене и кашкавал са готови.

Ако рецептата ти харесва, пробвай задължително и другите ни предложения за домашни добруджанки, пухкави кашкавалки или тези милинки със сирене.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: