Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Пръхкави рогчета за закуска

Пръхкави рогчета за закуска

Пръхкави рогчета за закуска
Снимка: Даниела Русева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"Дори и да не станат тези рогчета готови за закуска - няма значение. Пак ще са вкуснички"

Необходими продукти

  • за тестото
  • брашно - около 1 кг
  • свинска мас - 4 с.л. пълни, на стайна температура
  • мая - 2 с.л. суха /пакетче и половина на д - р Йоткер/
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 120 мл
  • за плънката
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • за намазване
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр
  • за поръсване
  • семена - микс по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и маята. Направете кладенче, в което да чукнете яйцата. Сложете и всички останали съсватки за тестото. Замесете меко и еластично тесо, което трябва да си почине около половин час.

Разделете тестото за вашите рогчета на 4. Всяка част разточете на квадрат с дебелина 3-4 мм. После изрежете правоъгълници с размери 8 х 6 см.

Върху всяка част направет 4-5 разреза, без да стигате до единия или другия край. Сложете по лъжица от плънката и завийте на рулца. Разрезите трябва да останат отгоре.

Подредете ги в тава с хартия за печене. Намажете със смес от продуктите за намазване. Поръсете със семена, ако желаете.

Печете пръхкавите рогчета за закуска на 200 градуса до готовност във фурна с вентилатор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: