Начин на приготвяне
Пресейте брашното и маята. Направете кладенче, в което да чукнете яйцата. Сложете и всички останали съсватки за тестото. Замесете меко и еластично тесо, което трябва да си почине около половин час.
Разделете тестото за вашите рогчета на 4. Всяка част разточете на квадрат с дебелина 3-4 мм. После изрежете правоъгълници с размери 8 х 6 см.
Върху всяка част направет 4-5 разреза, без да стигате до единия или другия край. Сложете по лъжица от плънката и завийте на рулца. Разрезите трябва да останат отгоре.
Подредете ги в тава с хартия за печене. Намажете със смес от продуктите за намазване. Поръсете със семена, ако желаете.
Печете пръхкавите рогчета за закуска на 200 градуса до готовност във фурна с вентилатор.