Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинско със зелен фасул и домати

Свинско със зелен фасул и домати

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Свинското със зелен фасул си е чудна гозба за предстоящия зимен сезон, не я пропускайте"

Необходими продукти

  • домати - 3 броя
  • свинско месо - 600 грама
  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 400 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки хапки свинското месо.

Загрейте олиото и изпържете месото. Извадете го, а в същата мазнина запържете наситнения лук. Малко след него добавете зеления боб и налейте малко вода.

Задушавайте до омекване на фасула. Поръсете с червен пипер и сол, върнете месото и разбъркайте. Накрая добавете наситнените домати и чесъна.

Варете яхнията до готовност и поръсете с нарязан магданоз.

Свинското със зелен фасул и домати е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: