Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Черни миди по испански

Черни миди по испански

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Черни миди по испански
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • черни миди - 2 кг пресни, живи
  • бяло вино - 200 мл
  • зехтин - 150 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 350 г кромид
  • лют пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 к.л. сладък
  • брашно - 30 г
  • кайенски пипер - 4 люти чушлета
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • магданоз - сушен за поръсване
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете мидите и ги изплакнете добре.

Нарежете чесъна на филийки и го запържете в тиган с малко зехтин на умерена температура заедно с чушлетата.

Добавете нарязания на ситно кромид лук, увеличете температурата и го оставете да се карамелизира.

Сложете мидите с бялото вино в дълбока тенджера с капак и ги гответе, докато се отворят, като от време на време ги разтърсвайте.

Отделете бульона.

Сипете брашното и трите вида пипер при лука и чесъна и ги запържете за кратко, налейте вътре и прецедения миден бульон.

Пасирайте получения сос и по желание извадете преди това чушлетата.

Поднесете вкусното мезе с готовия сос и поръсете с пресния магданоз.

Черните миди по испански се сервират задължително с чаша вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: