Начин на приготвяне
Почистете мидите и ги изплакнете добре.
Нарежете чесъна на филийки и го запържете в тиган с малко зехтин на умерена температура заедно с чушлетата.
Добавете нарязания на ситно кромид лук, увеличете температурата и го оставете да се карамелизира.
Сложете мидите с бялото вино в дълбока тенджера с капак и ги гответе, докато се отворят, като от време на време ги разтърсвайте.
Отделете бульона.
Сипете брашното и трите вида пипер при лука и чесъна и ги запържете за кратко, налейте вътре и прецедения миден бульон.
Пасирайте получения сос и по желание извадете преди това чушлетата.
Поднесете вкусното мезе с готовия сос и поръсете с пресния магданоз.
Черните миди по испански се сервират задължително с чаша вино.