Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Черни миди с бира и чесън

Черни миди с бира и чесън

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Черни миди с бира и чесън
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
32 мин.
Порции
2
"Една чаша бяло вино страхотно ще се комбинира с тези ароматни миди"

Необходими продукти

  • черни миди - 600 грама пресни
  • бира - 330 мл
  • целина - 1 стрък (стъбло селъри)
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • моркови - 1 брой
  • червен пипер - 1 к.л.
  • магданоз - 1 с.л. накълцан
  • масло - 2 с.л. меко
  • зехтин - 6 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите и ги почистете от мустаците. Изхвърлете счупените, ако има такива.

Наситнете лука и го задушете в загрятата мазнина с щипка сол. Добавете наситнените целина и морков, гответе до омекването им.

Прибавете нарязания чесън и налейте половината бира.

Гответе до намаляване на течността и прибавете мидите. Разбъркайте и сипете останалата бира.

Овкусете с червения пипер и магданоза, сложете капак. От време на време разклащайте.

Когато мидите се отворят, свалете съда от огъня. Поднесете ги топли с част от соса.

Черните миди с бира и чесън са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: