Edin.bg»Рецепти»Предястия»Плата»Студени мариновани миди

Студени мариновани миди

MarianeMariane
Новак
6944
Студени мариновани миди
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 1.25 кг с черупките
  • зехтин - 50 г
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 2 бр.
  • моркови - 20 г
  • керевиз - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мидите се остъргват много добре, измиват се и се слагат в тенджера, без да се добавя допълнително вода.

Прибавят се нарязаните моркови, керевиз, лук и дафиновият лист. Заливат се с виното и се задушават на тих огън около 15-20 минути, докато мидите се разтворят.

Снема се съдът от котлона и месото на мидите се почиства. Сокът, в който са сварени мидите, се прецежда през кърпа. Към него се добавя зехтин, сокът от лимона и почистените миди.

Продуктите се връщат на котлона, кипват се и се варят още 10 минути. Прибавя се малко ситно нарязан магданоз. Мидите се поднасят студени - в плато. Може да се направо в черупките, заляти с маринатата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: