Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирана треска с яйца и брашно

Панирана треска с яйца и брашно

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Панирана треска с яйца и брашно
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Понякога човек трябва да си се поглези с панирана рибка, вкусни картофки и чаша вино"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • треска - 420 г филета
  • чеснов сос - за поднасяне
  • доматен сос - за поднасяне
  • копър - 1 с.л. сушен
  • брашно - 100 г
  • олио - за пържене
  • лимони - по желание
  • бял пипер
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 3 щипки + допълнително
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре рибата треска. Махнете кожата, ако има, както и костиците. Посолете и нарежете на хапки.

В купа разбийте яйцата с малко сол, а в другата сипете белия пипер, копъра, бакпулвера, сол и брашното.

Топвайте рибните хапки първо в брашно, после в яйце и пак в брашно и яйце.

Пържете рибата на силен котлон.

Отцедете панираната риба върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Панираната треска с яйца и брашно сервирайте с чеснов и доматен сос по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: