Начин на приготвяне
Нарежете месото от джолана на средно големи кубчета. Овкусете го с кайенски, червен и черен пипер, сол.
Поръсете и с индийското орехче и чесъна на прах, покрийте и мариновайте в хладилник за 1 нощ.
Извадете от хладилника месото и го сложете в керамичния съд на уреда за бавно готвене.
Пуснете вътре дафиновите листа, налейте 200 мл бяло вино и олио. Похлупете уреда и го включете на втора степен. Задушавайте свинското 4 часа.
Обелете и наредете на едро морковите, лука и картофите. Прибавете зеленчуците в съда на втория час. Овкусете с още сол, ако е необходимо.
Накрая може да сложите продуктите във фурната, за да се запекат леко.
Най-вкусният свински джолан със зеленчуци е готов.