Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Най-вкусният свински джолан със зеленчуци

Най-вкусният свински джолан със зеленчуци

Най-вкусният свински джолан със зеленчуци
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
260 мин.
Порции
5
"Чухме, че питате за най-вкусния свински джолан, ето го"

Необходими продукти

  • картофи - 800 грама
  • свински джолан - 800 грама (обезкостен)
  • моркови - 1 брой
  • черен пипер - 1 к.л.
  • лук - 1 глава
  • кайенски пипер - 1/2 к.л.
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • индийско орехче - 2 щ.
  • бяло вино - 200 мл
  • дафинов лист - 3 броя
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото от джолана на средно големи кубчета. Овкусете го с кайенски, червен и черен пипер, сол.

Поръсете и с индийското орехче и чесъна на прах, покрийте и мариновайте в хладилник за 1 нощ.

Извадете от хладилника месото и го сложете в керамичния съд на уреда за бавно готвене.

Пуснете вътре дафиновите листа, налейте 200 мл бяло вино и олио. Похлупете уреда и го включете на втора степен. Задушавайте свинското 4 часа.

Обелете и наредете на едро морковите, лука и картофите. Прибавете зеленчуците в съда на втория час. Овкусете с още сол, ако е необходимо.

Накрая може да сложите продуктите във фурната, за да се запекат леко.

Най-вкусният свински джолан със зеленчуци е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: