Начин на приготвяне
Размесете каймата с подправките, които предпочитате. Оставете да се овкуси, накъсайте топчета и ги оваляйте в брашно.
Сипете вода в тенджера и оставете да заври. Задушете на котлона накълцания лук и морков. Задушете и сипете в тенджерата с водата.
Добавете топчетата, после добавете и картофите, нарязани. След 10 минути проверете дали картофите са омекнали и прибавете фидето във вкусната супа топчета.
Овкусете с черен пипер, сол и чубрица. Оставете да се вари и добавете магданоза. По желание може да направите застройка на чудната супа от лимонов сок, брашно, оцет и 1 яйце. Добавете от супата и върнете в тенджерата внимателно с разбъркване.
Бистрата Супа Топче е готова!