Начин на приготвяне
Накиснете филийката хляб в млякото до омекване. Добавете всички останали съставки за топчетата и си смесете хубаво. Оставете в хладилник.
В блендер сложете един стрък целина, лука и един морков. Запържете получената каша. Наситнете другия стрък целина и морков. Добавете ги в тенджерата заедно с доматите и пържете около 3 минути на по-силен огън. Посолете.
Сипете литър-литър и малко вода и оставете ароматната супа да ври. През това време направете топченцата. След половин час може да ги добавите.
Ако ще правите супа с фиде, сложете го около 25 минути след варенето, ако ползвате ориз - след 15 минути.
В купичка смесете киселото и прясното мляко, сока от лимон и сол. Сипете вода до постигане на желаната гъстота. Внимателно сипете застройката в супата и махнете от котлона, като разбъркате добре.
Овкусете разкошната супа топче с магданоз или друго по избор.
Супа Топче за класици се поднася топла с хрупкаво хлебче.