Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа топче»Супа Топче за класици

Супа Топче за класици

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Супа Топче за класици
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Поднесете тази вкусна супичка с хрупкаво хлебче и им се насладете"

Необходими продукти

  • топчета
  • кайма - 400 г
  • черен пипер
  • сол
  • кимион - 1 ч.л. с връх
  • магданоз - 1 с.л. сушен
  • хляб - 1 филийка
  • прясно мляко - 200 мл
  • супа
  • фиде - около 4 шепи /може и ориз/
  • лук - 1 глава средна
  • домати - 2 с.л. настъргани /може и доматено пюре/
  • целина - 2 стръка
  • моркови - 2 бр.
  • лимони - 1/2 бр. сок
  • олио - 70 мл
  • сол
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 250 г
  • магданоз - 1 с.л. сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб в млякото до омекване. Добавете всички останали съставки за топчетата и си смесете хубаво. Оставете в хладилник.

В блендер сложете един стрък целина, лука и един морков. Запържете получената каша. Наситнете другия стрък целина и морков. Добавете ги в тенджерата заедно с доматите и пържете около 3 минути на по-силен огън. Посолете.

Сипете литър-литър и малко вода и оставете ароматната супа да ври. През това време направете топченцата. След половин час може да ги добавите.

Ако ще правите супа с фиде, сложете го около 25 минути след варенето, ако ползвате ориз - след 15 минути.

В купичка смесете киселото и прясното мляко, сока от лимон и сол. Сипете вода до постигане на желаната гъстота. Внимателно сипете застройката в супата и махнете от котлона, като разбъркате добре.

Овкусете разкошната супа топче с магданоз или друго по избор.

Супа Топче за класици се поднася топла с хрупкаво хлебче.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: