Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани хек филенца

Панирани хек филенца

Панирани хек филенца
Снимка: Сия Рибагина
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Панираната рибка страхотно се комбинира с картофена салатка"

Необходими продукти

  • хек - 600 грама филе
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • бяло брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • лимонтузу - 1 к.л.
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 к.л.
  • галета - 50 г
  • чесън - 1 к.л. на прах
  • мащерка
  • сол
  • за гарнитура
  • лук - 2 глави
  • картофи - 500 грама
  • сол
  • оцет
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете филетата от хека на две и ги наредете в тава. Залейте ги с прясното мляко и покрийте с фолио, приберете в хладилника за около час.

Отцедете охладените рибни филета и ги оставете да се отпуснат на стайна температура.

Направете панировката за рибата. Смесете двата вида брашно с лимонтузуто, подправките и галетата.

Оваляйте всяко филе и изтупайте внимателно излишното брашно.

Изпържете панираната риба в загрята мазнина и отцедете върху кухненска хартия.

Сварете картофите за гарнитурата. Нарежете ги и ги смесете с лука, овкусете със сол, черен пипер, оцет и зехтин.

Панираните хек филенца са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: