Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Грухана пшеница за Бъдни Вечер

Грухана пшеница за Бъдни Вечер

Грухана пшеница за Бъдни Вечер
Снимка: Албена Асенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Пшеницата е задължителна на масата на Бъдни вечер - ето как да си я приготвите!"

Необходими продукти

  • пшеница - 2 ч.ч. грухана
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • захар - 4 с.л.
  • вода - 6 ч.ч.
  • канела
  • мед - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в тенджерка пшеницата и я залейте с водата. Сложете на умерен огън и когато водата кипне, намалете температурата. Варете до омекване на житото.

Когато зрънцата се разпукат, добавете към тях меда и захарта. Варете още 10-15 минути. Изключете котлона и покрийте тенджерата с чиста памучна кърпа. Оставете така за някоко часа.

След това прибавете наситнените орехи и поръсете с канела. Ако искате, може да добавите малко лимонва кора за аромат.

Груханата пшеница за Бъдни Вечер е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: