Edin.bg»Рецепти»Паста»Папарделе с морски дарове

Папарделе с морски дарове

Папарделе с морски дарове
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Изпратете последните горещи дни с една паста с морска тематика"

Необходими продукти

  • паста - 300 г папарделе
  • морски дарове - 1 пакет
  • сметана - 150 г
  • бяло вино - 50 г
  • пармезан - за поръсване
  • доматен сок - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин
  • бял пипер
  • индийско орехче
  • босилек
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете талиателите.

За приготвянето на соса загрейте първо зехтин в дълбок тиган и добавете към него накълцан на ситно чесън.

Сипете бялото вино, сметаната и доматения сок - може да добавите една щипка захар, която да убие киселинността от доматите.

Овкусете соса с подправките и го оставете да къкри на слаба температура.

Прехвърлете тази вкусна паста към него заедно с морските дарове, ригана и босилека.

Поднесете я още топла с много пармезан и стръкче магданоз.

Насладете се на тези папарделе с морски дарове.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: