Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Запечени тиквички с бешамелов сос и бекон

Запечени тиквички с бешамелов сос и бекон

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Запечени тиквички с бешамелов сос и бекон
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Запечените тиквички с бешамелов сос и бекон са толкооова неустоими!"

Необходими продукти

  • бекон - 2 листа пушен
  • тиквички - 1 бр. малка
  • за сос бешамел
  • краве масло - 20 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол
  • сметана - 50 мл готварска
  • черен пипер
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • за поръсване
  • магданоз
  • кашкавал - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тивкичката обелете и нарежете на ивици. Посолете и оставете за десет минути. Разделете лентите в две гювечета.

Нарежете бекона на ленти, запечете на тиган и наредете върху тиквичката. Разтопете маслото в този тиган, добавете брашното, запържете. Добавете сметаната и прясното мляко.

Разбъркайте, посолете и добавете черен пипер. Разделете по равно в гювечетата и затворете капачетата.

Печете тиквичките на фурна за 25 мин. на 200 градуса.

Махнете капачетата, поръсете с кашкавал и запечете отново. Поръсете с магданоз.

Запечените тиквички с бешамелов сос и бекон са неустоими!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: