Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с гъби и пармезан

Ризото с гъби и пармезан

Ризото с гъби и пармезан
Снимка: Мария Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Изобщо не пестим пармезана за това ризото, но така ни е много по-вкусно"

Необходими продукти

  • ориз - 1 ч.ч. Арборио
  • портобело - 2 броя
  • печурки - 5 броя
  • шийтаке - 9 броя
  • сирена - 100 г микс от твърди сирена
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • пармезан - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чесъна и лука и ги запържете в сгорещената мазнина.

Измийте и почистете добре гъбите, добавете ги в тигана и запържете.

Прибавете ориза и разбъркайте. Малко по малко започнете да наливате от бульона, като правилото е докато не се усвои едната част бульон, да не се добавя следващата.

Накрая добавете сирената и разбъркайте ризотото.

Поръсете с пармезан и поднесете.

Ризотото с гъби и пармезан е готово.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: