Начин на приготвяне
В тенджерата задушете скълцания лук в зехтин и масло, а след като промени цвета си, към него добавете нарязаните гъбки.
Когато продуктите поомекнат, слагаме и ориза. Мощността на котлона се намалява и в съда за готвене се добавя част от бялото вино.
Щом течността се изпари, започваме да наливаме по малко от зеленчуковия бульон.
Трябва да разбърквате оризовата гозба регулярно и непрекъснато да слагате от бульона.
При бавно готвене на ризото, ястието ще стане нежно и по-кремообразно.
За финал, щом получите желаната консистенция, овкусете ястието с черен пипер и универсална подправка за ризото.
Вегетарианско ризото с Шийтаке и пармезан поднесете със скълцан магданоз и рендосано сирене пармезан.