Edin.bg»Рецепти»Палачинки»Катми»Моите традиционни катми

Моите традиционни катми

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Моите традиционни катми
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Ако извадите и домашното сладко на баба от килера за тези катмички, няма да имат равни"

Необходими продукти

  • мая - 20 г прясна
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 ч.л. + 1 с.л.
  • краве масло - 1 с.л. + за намазване
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако можете да използвате домашни продукти за приготвянето на тези страхотни катми, направете го.

Стоплете малко млякото, пресейте брашното, яйцата трябва да са извън хладилник.

Натрошете маята, сипете 2 с.л. брашно, малко мляко и захарта. Разбъркайте и оставете за кратко на топло.

Разбийте яйцата, смесете ги със солта и брашното, добавете разтопеното масло. Изсипете и маята, разбъркайте.

Изпечете класическите катми от двете страни. Намажете с масло, щом са готови.

Моите традиционни катми са страхотни, поднесени с домашно сладко по избор.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: