Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Традиционни локумки с мас

Традиционни локумки с мас

ТраянаТраяна
Новак
1
Традиционни локумки с мас1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Направо се топят в устата тези домашни локумки"

Необходими продукти

  • пудра захар - 200 грама
  • брашно - 1 кг (може и малко повече)
  • локум - 100 грама
  • мас - 2 ч.ч. разтопена
  • газирана вода - 250 мл
  • амонячна сода - 1 пакет
  • орехи - 1 ч.ч. (цели ядки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от брашното, водата, содата и разтопената мас. Оставете го да почине за кратко.

Разделете тестото на малки топчета и всяко едно разточете на кръг.

Нарежете на триъгълници. В основата на всеки триъгълник сложете парченце локум и орехова ядка.

Завийте локумките като малки кифлички.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Печете локумките до готовност и още докато са горещи го поръсете обилно с пудра захар.

Традиционните локумки с мас са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: