Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Традиционни Шуменски Милинки

Традиционни Шуменски Милинки

EfrosiaEfrosia
Новак
52311
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Който разбира, на вкусните шуменски милинки се спира"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 кубче
  • олио - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - за меко тесто
  • за заливката
  • масло - 250 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • галета - 3 - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете меко тесто. Оставете го на топло да втаса за около час.

След това откъсвайте от него и оформяйте малки топчета с големината на орех.

Оваляйте топчетата с намазнени с олио ръце и ги наредете в тава. Оставете да втасат повторно.

След това залейте с разтопеното масло с олиото, поръсете с галетата и солта.

Печете милинките в загрята на 180 градуса до готовност.

Щом се изпекат, поръсете ги леко със студено прясно мляко. Завийте с кърпа и оставете да омекнат. Макар да са малко по-мазни, милинките са страшно вкусни.

Традиционните Шуменски Милинки са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: