Edin.bg»Рецепти»Предястия»Оризови кюфтета»Леки оризови кюфтенца

Леки оризови кюфтенца

Леки оризови кюфтенца
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Забъркайте една бърза салата и поднесете оризовите кюфтенца на трапезата"

Необходими продукти

  • яйца - 1 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • сол
  • моцарела
  • черен пипер
  • За овалване
  • яйца - 2 бр.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и го оставете леко да изстине.

Добавете към него яйцето, черния пипер и солта, разбъркайте ги добре и оставете сместа настрана.

Оформете с ръце топчета и във всяко едно сложете в средата парче кашкавал.

Разбийте в малка купичка яйцата за овалване и потопете всяко топче вътре, след това в галетата и накрая отново в яйцата.

Пържете оризовите кюфтенца в дълбок тиган със сгорещена мазнина.

Поднесете ги със салата по избор.

Леките оризови кюфтенца са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: