Начин на приготвяне
Най-напред в тенджера смесете подправките за маринатата. Кипнете на котлона за 2-3 мин. и свалете да се охлади.
Обелете и почистете патладжаните от краищата. Нарежете ги на четвъртини по дължина, после всяка четвъртина нарежете още веднъж. От всеки патладжан трябва да имате осем парчета.
Овкусете със сол и оставете за половин час да си пуснат горчилката. Измийте хубаво с вода.
Може да приготвите пържен или печен патладжан, аз използвах втория начин.
Оставете да изстина, когато са готови. Обелете чесъна, накълцайте на ситно заедно с магданоза.
Наредете патладжаните на ред в съд, поръсете с чесън и магданоз. Направете втори ред и така до изчерпване на количествата. Полейте маринатата отгоре.
Приберете маринования патладжан в хладилник в затворен съд. На следващия ден или след 5 часа може да консумирате.
Най-вкусните мариновани патладжани поднесете, полети със зехтин и магданоз.
В сезона на патладжана опитай непременно и рецептите ни за паниран патладжан, вкусна мусака с патладжан или разядката баба гануш с патладжан.