Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Содени питки»Зелена содена питка

Зелена содена питка

Зелена содена питка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Всяка хапка става много по-вкусна, когато е придружена с малко топла питка"

Необходими продукти

  • спанак - 1 шепа пресен
  • брашно - 500 г
  • сирене - 50 г натрошено
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанака измийте и накълцайте на ситно. В купичка чукнете яйцето, добавете киселото мляко, в която сте загасили содата, олиото, спанака, солта.

Разбъркайте, добавете брашното и замесете тесто. Оформете содената питка, направете няколко бодвания с вилица отгоре.

Изпечете вкусната питка за около 40 мн. на 180 градуса.

Оставете зелената содена питка да изстине, начупете и си хапнете.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: