Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Класически телешки шницели

Класически телешки шницели

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Класически телешки шницели
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поне веднъж седмично си приготвяме точно този класически шницел, защото ни е много, много любим"

Необходими продукти

  • телешко бон филе - 500 г
  • галета - 150 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете това телешко бон филе на отделни парчета.

Сложете ги в отделни пликчета и ги начукайте с дървено чукче.

Осолете ги добре.

В дълбока чиния разбийте яйцата на пяна, във втора чиния сипете брашното, а в трета - галетата.

Оваляйте хубаво телешките шницели първо в брашното, после в разбитите яйца и накрая в галетата.

Пържете ги в дълбок тиган със сгорещена мазнина от двете страни до готовност.

Поднесете класическите телешки шницели с гарнитура по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: