Начин на приготвяне
Смесете продуктите за шницелите. Нарежете 5 парчета фолио, за да се завият шницелите в тях.
Разделете каймата на 5 части. Сложете и оформете шницелите върху парчетата фолио. Да са дебели около 1 см.
Сложете ги във фризер за час. Извадете и сложете мазнина в тиган да загрява.
Потопете шницелите от кайма първо в яйцата, после в галетата и пържете от всяка страна.
Извадете върху хартия да се отцеди мазнината.
Картофите обелете и поставете в мрежата за готвене на пара, сварете. Отцедете и сложете на слаб огън с маслото. Разбъркайте с тенджерата.
Когато картофите с масло са готови, поръсете с копър и махнете от котлона.
Класическите шницели с кайма и гарнитура са страхотни!