Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Традиционен немски чийзкейк

Традиционен немски чийзкейк

Традиционен немски чийзкейк
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Ех, този немски чийзкейк, защо трябва да е толкова вкусен"

Необходими продукти

  • За блата
  • захар - 1 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • За пълнежа
  • яйца - 4 бр.
  • пшеничено нишесте - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • захар - 150 г
  • извара - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с бакпулвера в голяма купа и добавете към тях след това яйцето, маслото и захарта.

Замесете тесто и го сложете във форма с падащо дъно върху хартия за печене, като е хубаво и отстрани по борда да го разстелете.

Сложете блата в хладилник.

През това време пригответе пълнежа.

Разбийте захарта с мекото масло, добавете яйцата едно по едно и изсипете пшеничното нишесте.

Добавете изварата и разбъркайте внимателно всички продукти с телена бъркалка.

Изсипете получената смес върху блата и сложете съвременния чийзкейк в предварително загрята на 180 °C фурна за около 60 минути.

Извадете десерта и го оставете да се охлади преди да го сервирате.

Традиционният немски чийзкейк е много вкусен.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: