Edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Царевичен хляб с прясна мая

Царевичен хляб с прясна мая

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
476917k
Царевичен хляб с прясна мая
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Никога няма да спрем да обичаме вкуса и аромата на току що приготвения домашен хляб"

Необходими продукти

  • ферментация
  • захар - 1 ч.л.
  • мая - 15 г прясна
  • брашно - 50 г
  • вода - 100 мл
  • тесто
  • пшенично брашно - 100 г
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • царевично брашно - 250 г + допълнително
  • олио - 30 мл
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете малко водата за ферментация и разтворете в нея захарта и маята. Добавете 50 г брашно и разбъркайте. Покрийте с кърпа или фолио и оставете за 15 мин.

Затоплете леко и водата за тестото за хляб до 100 градуса. Свалете от котлона и сипете царевичното брашно, разбийте с миксер до сгъстяване.

Продължете бъркането на ръка. Добавете пшеничното брашно, маята, солта и олиото. Замесете тестото.

Направете топка, сложете в тава, която сте поръсили с царевично брашно, поръсете и тестото с него. Оставете царевичния хляб да втаса за 50 мин. на топло.

Изпечете вкусния хляб за час на 200 градуса.

Царевичният хляб с прясна мая се остава да се охлади и се хапва с наслада.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: