Edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнен Патладжан»Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора

Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
18322k334
Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
30/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ето тази рецепта за Имамбаялдъ бихме опитали много скоро - изглежда невероятно вкусно"

Необходими Продукти

  • домати - 4 - 5 броя
  • патладжани - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/3 к.л.
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжаните по дължина. Посолете и ги сложете в купа, за да се отцеди горчилката от тях - най-добре за няколко часа.

Измийте и ги подсушете добре, след което ги изпържете в сгорещено олио.

Нареждайте пържените патладжани върху кухненската хартия, за да попие излишната мазнина.

Подредете ги в подходяща тава за печене.

Наситнете чесъна и лука, задушете ги в малко олио. Прибавете към тях настърганите домати и овкусете с подправките - сол, кимион, черен и червен пипер.

Оставете доматения сос да поври за кратко и го поръсете с магданоз.

Залейте патладжаните. Загрейте фурната на 200 градуса и печете имамбаялдъта за 30-тина минути или до готовност. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Имамбаялдъта по рецепта на отец Епифаний от Света гора е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: