Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнен патладжан»Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора

Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора

Имамбаялдъ по рецепта на отец Епифаний от Света гора
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Ето тази рецепта за Имамбаялдъ бихме опитали много скоро - изглежда невероятно вкусно"

Необходими продукти

  • домати - 4 - 5 броя
  • патладжани - 2 броя
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/3 к.л.
  • черен пипер - 1/3 к.л.
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете патладжаните по дължина. Посолете и ги сложете в купа, за да се отцеди горчилката от тях - най-добре за няколко часа.

Измийте и ги подсушете добре, след което ги изпържете в сгорещено олио.

Нареждайте пържените патладжани върху кухненската хартия, за да попие излишната мазнина.

Подредете ги в подходяща тава за печене.

Наситнете чесъна и лука, задушете ги в малко олио. Прибавете към тях настърганите домати и овкусете с подправките - сол, кимион, черен и червен пипер.

Оставете доматения сос да поври за кратко и го поръсете с магданоз.

Залейте патладжаните. Загрейте фурната на 200 градуса и печете имамбаялдъта за 30-тина минути или до готовност. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Имамбаялдъта по рецепта на отец Епифаний от Света гора е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: