Начин на приготвяне
Подберете добре узрели ябълки от сладък сорт.
Измийте ябълките и ги нарежете на парчета, махнете дръжките им (оставете семките).
Прехвърлете ги в стъклен съд и залейте с топла вода, в която сте разтворили захарта. Водата трябва да покрива ябълките или да е около един пръст над тях.
Разбъркайте с дървена лъжица и покрийте отвора на съда с марля. Оставете го на проветриво и светло място.
С дървената лъжица разбърквайте два пъти на ден сместа в продължение на 10 дни. След като това време мине, прецедете през марличка течността.
Измийте съда и я върнете вътре в него, като покриете пак с марля.
Оставете домашния оцет така за още един месец. Ако имате оцетна гъба, може да я сложите вътре, за да ускорите процеса на ферментация.
Накрая го прецедете и насипете в стъклени бутилки.
Оцетът от Ябълки в Домашни Условия е готов.