Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Картофи с балсамов оцет и зехтин

Картофи с балсамов оцет и зехтин

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
8
Картофи с балсамов оцет и зехтин
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Хапваме тези картофки и като гарнитура, и като основно ястие"

Необходими продукти

  • пресни картофи - 1 килограм
  • зехтин - 100 мл
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • балсамов оцет - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • розмарин - 1 стрък стрит
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре пресните картофи и ако са по-големи ги нарежете на две.

В подходяща купичка смесете подправките - червен пипер, розмарин, лимонова кора, риган и сол. Добавете зехтина и лимоновия сок, разбъркайте.

Сипете картофите в тава и ги залейте с ароматната смес. Оставете да престоят около 10 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете картофите до готовност. Може да долеете малко вода по време на печенето.

Картофите с балсамов оцет и зехтин са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: