Edin.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Салата Капрезе с редукция от балсамов оцет

Салата Капрезе с редукция от балсамов оцет

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Салата Капрезе с редукция от балсамов оцет
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Една разкошна салата, която ще впечатли и най-изисканите гости"

Необходими продукти

  • моцарела - 200 грама (прясна)
  • домати - 2 средни
  • балсамов оцет - 2 ч.ч. тъмен
  • босилек - 2 - 3 стръка
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • карамфил - 1 цветче, подправка (по желание)
  • розмарин - 1 стрък (по желание)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете в малка купа балсамовия оцет и добавете розмарина, чесъна и карамфила.

Варете на умерен огън до редуциране на течността - трябва да остане половината. Махнете ароматните подправки и след още няколко минути свалете от огъня и самата редукция.

По време на целия процес разбърквайте и внимавайте да не загори. Налейте охладената редукция в малко шишенце.

Обелете доматите и ги нарежете на шайби. Моцарелата също нарежете на тънки кръгчета.

Под лек наклон започнете да редите салатата Капрезе, редувайки домат и моцарела.

Поръсете с босилека, зехтина и солта, накрая добавете и балсамовата редукция.

Салатата капрезе с редукция от балсамов оцет е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: