Edin.bg»Рецепти»Салати»Салати с домати»Капрезе с авокадо и балсамов оцет

Капрезе с авокадо и балсамов оцет

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Капрезе с авокадо и балсамов оцет
Снимка: Yordanka Kovacheva
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Свежа и много лека салата, която ще ви изненада със своя богат вкус"

Необходими продукти

  • розови домати - 1 голям
  • авокадо - 1 брой
  • моцарела - 125 грама (прясна)
  • босилек - 5 - 6 свежи листенца
  • балсамов оцет - по желание
  • босилеково песто - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 4 с.лъжици
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на шайби розовия домат. Ако искате, може да го обелите предварително - така салатата ще е още по-вкусна.

Нарежете моцарелата на кръгчета, обелете авокадото и го нарежете на дебели парченца.

Пригответе си голяма чиния и започнете да редите продуктите под наклон, като редувате домат и моцарела. Върху тях разположете авокадото, а останалото сложете отстрани - както ви допада.

Разпределете пестото върху салатата Капрезе. Овкусете я със зехтин и сол, добавете и малко балсамов оцет.

Украсете със свежи листа босилек за още по-красив вид.

Може да добавите малко запечени кедрови ядки и маслинов пастет.

Капрезето с авокадо и балсамов оцет е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: