Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кантучини»Кантучини с орехи и зехтин

Кантучини с орехи и зехтин

Кантучини с орехи и зехтин
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
15/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
30
"С едно топло чайче тези кантучини ще ви бъдат още по-вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 100 грама
  • яйца - 2 броя големи
  • захар - 155 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 бр.
  • зехтин - 65 мл
  • орехи - 100 г
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със зехтина и захарта. Прибавете солта и ванилията, а след тях и брашното с бакпулвера и орехите. Трябва да се получи хомогенно тесто, което леко лепне.

Разделете го на две части, които оформете като фитили. Сложете в тава с хартия за печене и приберете да се охлади за около час в хладилника.

След това извадете и поръсете фитилите с пудра захар.

Загрейте фурната на 170 градуса и печете 30-тина минути или до хубав златист цвят.

Извадете от фурната и охладете напълно.

Нарежете на кантучини с дебелина 1 см и ги подредете пак в тавата. Върнете във фурната за 10-тина минути.

Кантучините с орехи и зехтин са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: