Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко печено с масло и зехтин

Агнешко печено с масло и зехтин

16/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
8
"Колкото повече масло сложите на вашето агнешко, толкова по-вкусно ще бъде то"

Необходими Продукти

  • агне - 1 цяло агне (по - малко)
  • черен пипер
  • масло
  • зехтин
  • сол
  • Марината
  • портокали - 1 брой
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1 брой
  • кимион
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискайте сока на цитрусите, чесъна нарежете на колелца.

Посолете агнешкото и направете дупки по повърхността с помощта на остър нож. Вътре сложете нарязания чеъсн.

Подгответе си голяма тава и сложете вътре агнето. Полейте го с цитрусовия сок и овкусете с черен пипер, мащерка и кимион.

Покрийте с фолио и оставете да престои на хладно за 1 нощ.

Изкарайте агнето от маринатата и сложете в тава за печене. Намажете агнето с размекнатото на стайна температура.

Сипете 2-3 чаши вода, зехтин и отново покрийте с фолио. Загрейте фурната на 200 градуса и печете агнето до готовност.

Агнешкото печено с масло и зехтин е много вкусно.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: