Начин на приготвяне
Изстискайте сока на цитрусите, чесъна нарежете на колелца.
Посолете агнешкото и направете дупки по повърхността с помощта на остър нож. Вътре сложете нарязания чеъсн.
Подгответе си голяма тава и сложете вътре агнето. Полейте го с цитрусовия сок и овкусете с черен пипер, мащерка и кимион.
Покрийте с фолио и оставете да престои на хладно за 1 нощ.
Изкарайте агнето от маринатата и сложете в тава за печене. Намажете агнето с размекнатото на стайна температура.
Сипете 2-3 чаши вода, зехтин и отново покрийте с фолио. Загрейте фурната на 200 градуса и печете агнето до готовност.
Агнешкото печено с масло и зехтин е много вкусно.