Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребра»Ребърца със зеле и домати

Ребърца със зеле и домати

Ребърца със зеле и домати
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Поднесете ребърцата със зеле и домати с пресен магданоз и скилидки чесън. По този начин още по-вкусно ще ви бъде това ястие"

Необходими продукти

  • прясна зелка - 1 голяма
  • свински ребра - 1 и 1/2 кг
  • домати - 400 мл консерва
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребрата на парчета и ги измийте добре.

Овкусете ги с черен пипер и сол и ги запечатайте в тиган и от двете страни.

Нарежете зелето на парчета и хубаво го разбъркайте и намачкайте със сол.

Задушете го с дълбок съд с чаша вода, докато промени цвета си.

След това добавете към него доматите и червения пипер и го оставете на котлона да къкри с тях.

Изсипете зелето в голяма тава и прибавете ребрата и няколко зърна черен пипер.

При необходимост долейте малко вода и го сложете във фурната до готовност.

Поднесете ребърцата със зеле и домати с пресен магданоз и скилидки чесън.

Добър апетит.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: