edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнен Патладжан»Пълнени патладжани по селски

Пълнени патладжани по селски

Мария СимоваМария Симова
Новак
117
5
3k
20
Пълнени патладжани по селски
Снимка: Мария Симова
1 / 2
22/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
"Насладете се на така вкусните пълнени патладжани по селски!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна и лука на дребно. Обелете думата и го нарежете на ситно заедно с чушката. Задушете лука и чесъна за три минути в тиган.

Добавете чушката и домата, след няколко секунди - и каймата. Запържете, докато каймата побелее.

Овкусете със сол, черен и червен пипер и мащерка. След 2-3 минути махнете от котлона.

Патладжаните натиснете с точилка, за да омекнат, измийте ги. Подредете ги в намазнена тава.

Срежете по средата, без да стигате до края. Напълнете с плънката, отгоре сложете резен домат.

Пригответе соса за пълнените патладжани.

Смесете водата, солта и доматеното пюре, изсипете в тавата.

Печете патладжаните в доматен сос за час на 200 градуса.

Насладете се на готовите пълнени патладжани по селски!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: