Начин на приготвяне
Смесете в купа маслото, захарта, жълтъците и солта. Разбъркайте и постепенно добавете на порции предварително пресятото брашно заедно с бакпулвера и какаото.
Омесете си гладко тесто, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 30 минути в хладилника.
След това го разделете на 3 части, всяка от които разстелете в намаслена форма и сложете да се пече на 200 °C в предварително загрята фурна за около 12-13 минути.
За приготвянето на пълнежа накиснете желатина във вода. През това време разтопете шоколада на водна баня. Разбийте изварата и постепенно добавете към нея прясното мляко, захарта, разтворения желатин и разтопения шоколад. Отделно разбийте сметаната и добавете и нея към цялата смес.
Сложете първия блат във форма за торта и отгоре изсипете от сместа за пълнежа.
След това повторете тези стъпки и с останалите продукти - завършете с третия блат.
Разтопете натуралния шоколад на водна баня и добавете течната сметана. Разбъркайте хубаво и изсипете сместа върху тортата.
Оставете шоколадовата торта в хладилник за едно денонощие.
Насладете се и вие на тази толкова Ефектна Шоколадова Торта с 3 блата.