Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Пирожки»Традиционни Украински Солени Пирожки

Традиционни Украински Солени Пирожки

НикиНики
Новак
13363k
Традиционни Украински Солени Пирожки
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Щом видите тези пълнени златисти пирожки на масата, веднага ще посегнете да ги опитате"

Необходими продукти

  • захар - 2 ч.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за плънката
  • лук - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • картофи - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително обелените картофи и ги настържете в купа.

Запържете лука в дълбок тиган с малко мазнина и след това го добавете към картофите.

Овкусете ги с черен пипер и сол.

В друг съд сложете брашното и другите сухи съставки. Добавете прясното мляко и си омесете лепкаво тесто за пирожки. Покрийте го с кърпа и го оставете за около 20 минути настрана.

Разделете готовото тесто на еднакви части, оформете си от него вкусни пирожки, добавете от картофената плънка и ги свийте.

Пържете Традиционните Украински Солени Пирожки до златисто.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: