Ябълкови Пирожки

Ябълкови Пирожки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
15/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции9
"Какво ще кажете за една пълна чиния с ябълкови пирожки?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бързи, лесни за приготвяне и много вкусни пирожки с ябълка.

В голяма купа се разбива яйцето със щипка сол и захарта.

Добавете прясно мляко, канела, джинджифил на прах и обелена и настъргана на едро ренде ябълка.

С лъжица сипвате посочените видове брашно и разбърквате до гъста смес, като тесто, без да месите.

Оставете 5 минути, докато сложите дълбокия тиган за пържене на котлона и загреете олио.

Гребва се пълна супена лъжица от тестото и оформяте като пирожка и овалвате в чиния с галета.

Пържим домашните пирожки на умерен котлон до златисто.

Извадете върху салфетка тестените закуски да попие мазнината. Аз пускам в олиото 2-3 зърна сух бял боб и поема по-малко мазнина този хитрина научих от нета.

Сервираме с чаша айрян, чудесни за закуска!

Ако обичате сладки пирожки - просто сложете 1 с.л. захар, но на мен си ми харесват и така! Да ви е сладко!

Рецептата за ябълкови пирожки е моя импровизация и успех!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: