Начин на приготвяне
Омесете каймата и я сложете в хладилник.
През това време нарежете картофите и ги опържете в тиган с малко мазнина.
Загрейте в малка тенджера мазнина на котлона и добавете в нея предварително нарязаните на ситно морков и лук. Задушете ги за няколко минути и добавете и нарязаната на ситно чушка.
Сложете и граха, след като поомекнат зеленчуците.
Овкусете ги със сол и ги оставете на умерена температура за около 10 минути.
Разделете каймата на малки топчета, оформете ги във формата на гнезда и ги наредете на разстояние едно от друго в тава с незалепващо покритие.
Напълнете гнездата със зеленчуковата плънка, а между тях сложете пържените картофи.
Смесете в купа водата и доматения сок и ги изсипете върху картофите.
Сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180 °C до готовност.
Рендосайте кашкавал върху тях малко преди да ги извадите.
Насладете се на тези гнезда от кайма с гарнитура.
Добър апетит!