Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Гнезда»Гнезда от кайма с гарнитура

Гнезда от кайма с гарнитура

Гнезда от кайма с гарнитура
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
9
"Вкусната вечеря е много важна след тежък ден, ето защо приготвяме гнезда от кайма с апетитна гарнитура"

Необходими продукти

  • кашкавал - 100 г
  • картофи - 400 г
  • олио - за пържене
  • за гнездата
  • яйца - 1 бр.
  • хляб - 3 филии
  • кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • кимион - 3 щипки
  • хлебна сода - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • олио - 2 с.л.
  • чушка - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 200 г консерва
  • сол - на вкус
  • за соса
  • вода - 200 мл
  • доматен сок - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата и я сложете в хладилник.

През това време нарежете картофите и ги опържете в тиган с малко мазнина.

Загрейте в малка тенджера мазнина на котлона и добавете в нея предварително нарязаните на ситно морков и лук. Задушете ги за няколко минути и добавете и нарязаната на ситно чушка.

Сложете и граха, след като поомекнат зеленчуците.

Овкусете ги със сол и ги оставете на умерена температура за около 10 минути.

Разделете каймата на малки топчета, оформете ги във формата на гнезда и ги наредете на разстояние едно от друго в тава с незалепващо покритие.

Напълнете гнездата със зеленчуковата плънка, а между тях сложете пържените картофи.

Смесете в купа водата и доматения сок и ги изсипете върху картофите.

Сложете ястието да се пече в предварително загрята на 180 °C до готовност.

Рендосайте кашкавал върху тях малко преди да ги извадите.

Насладете се на тези гнезда от кайма с гарнитура.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: