Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бухнал кекс в хлебопекарна

Бухнал кекс в хлебопекарна

Бухнал кекс в хлебопекарна
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Ето как да приготвите за любимите хора най-вкусния кекс в хлебопекарна"

Необходими продукти

  • брашно - 430 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • краве масло - 90 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 260 г
  • сол - щипка
  • лимони - 1 бр. сок + кора
  • стафиди - 1 к.ч. /черни и златни/
  • ванилия - 3 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чукнете яйцата и ги разбийте със захарта и сол до побеляване. Маслото разтопете и оставете да изстине.

Сместа с яйцата сипете в хлебопекарната заедно със стафидите и маслото.

След това пресейте брашното, добавете бакпулвера и сипете при яйчената смес.

Намерете програма за кекс на уред и я пуснете.

Ще се получи страхотен бухнал кекс в хлебопекарна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С миксер ли разбивате яйцата?
23.01.2023 21:43
Анонимен
Анонимен
Сока от лимона и кората?
28.12.2022 12:43